DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

Klub chovatelů Bichon a poil frisé   z.s.

 

Propozice na Duo Klubových výstav jsou zveřejněny v záložce Propozice Duo Klub.v. 26-27.3.2022. Všichni členové i nečlenové KCHBPF, z.s. jsoou srdečně vítáni. Obě výstavy proběhnou za účasti dvou zahraničních rozhodčí.

Autor: místopředseda

Vloženo: 30.12.2021

 


Výsledková listina Klubové výstavy KCHBPF bez zadávání titulu Klubový vítěz je k nalezení v sekci Výstavy - Archiv. Děkujeme všem zúčastněným za předvedení krásných bišonků a paní rozhodčí Olze Dolejšové za skvělé posouzení.

Těšíme se na Vás v roce 2022!

Autor: místopředseda

Vloženo: 23.11.2021


Velmi se omlouváme, ale z technických důvodů je nutná změna termínu výstavy a volební členské schůze (nedostupný sál). Výstava se bude konat o týden dříve, tedy 20.11.2021 v Loveckém hotelu Jívák.

 

Mrzí nás komplikace, ale snad jsme si již všechny vybrali.

Děkujeme za pochopení.

Autor: místopředseda

Vloženo: 19.10.2021


Přihlášky na Mikulášskou klubovou výstavu jsou spuštěny a propozice zveřejněny. Na všechny se těšíme a snad přemluvíme k účasti i Mikuláše s čertem. 

Všichni jste srdečně zváni na letos poslední setkání na akci KCHBPF!

Autor: místopředseda

Vloženo: 15.10.2021


NEPŘEHLÉDNĚTE!

 

Při příležitosti Mikulášské klubové výstavy dne 27.11.2021 se bude konat Volební členská schůze. Vaše návrhy na volbu nových členů do výboru klubu zasílejte, prosím, na adresu: bichon-club@seznam.cz.

Vaše návrhy jsou vítány. Přihlásit se může kdokoli, kdo má zájem a chuť pracovat pro KCHBPF, z.s. Práce je sice bezplatná, ale přináší možnost realizovat se při rozvíjení klubu, pořádání akcí pro zlepšování plemene bišonek a jejich majitelů.

 

Autor: místopředseda

Vloženo: 13.10.2021


Vzhledem ke konání Mimořádné speciální výstavy při WDS byl změněn podzimní termín Klubové výstavy. Klubová výstava se zadáváním CAC proběhne jako oblíbená "Mikulášská" dne 27.11.2021 v Loveckém hotelu Jívák. Propozice budou zveřejněny co nejdříve.

Autor: místopředseda

Vloženo: 12.10.2021


Přátelé,

nemáte-li z výstavy vlastní fotodokumentaci, možná se Vám bude hodit něco z našich zásob. Zkuste si prohlédnout fotografie na odkazu zde.

Autor: místopředseda

Vloženo: 7.10.2021


Vážení vystavovatelé,

V záložce - VÝSTAVY-ARCHIV naleznete výsledky Mimořádné speciální výstavy bišonků při WDS Brno 2021. Děkujeme všem zúčasněným a těšíme se příště na shledání.

 

Autor: místopředseda

Vloženo: 5.10.2021


Právě chystanou Mimořádnou speciální výstavu bišonků při Světové výstavě podpoří naši vážení sponzoři. Moc děkujeme!

 



     

Autor: místopředseda

Vloženo: 13.09.2021


Vážení vystavovatelé,

v sekci Výstavy a Akce 2021 byly právě zveřejněny propozice pro Mimořádnou speciální výstavu plemene bichon á poil frisé. Výstavu pořádá Klub chovatelů bichon á poil frisé. Výstava se koná 2.10.2021 v hotelu Amerika ve Velkém Meziříčí. Nominovanou rozhodčí je paní Helene Liatsi z Řecka.

 

Autor: místopředseda

Vloženo: 13.08.2021

 


 

Na svém zasedání 13.5.2021 P ČMKU projednalo a schválilo „covidovou“ úpravu podmínek pro přiznání šampionátů. Tato úprava platí pro žádosti o šampiona podané do 31.12.2021. Výjimka neplatí pro plemeno italský corso pes, který má podmínky Českého šampiona stanovené valnou hromadou ČMKU.
Český šampion:
- 4x CAC ČR z toho 1x z mezinárodní výstavy od dvou různých rozhodčích, získání čekatelství není omezeno časem
Šampion ČMKU:
- 4x čekatelství (CACIB nebo národní vítěz) z toho 1x z mezinárodní výstavy od dvou různých rozhodčích, získání čekatelství není omezeno časem
Český junior šampion:
- 3x CAJC od dvou různých rozhodčích. 1 CAJC může být nahrazen titulem CAC získaným do 30 měsíců věku jedince
Český veterán šampion:
- 2x V1 z toho 1x z mezinárodní výstavy od dvou různých rozhodčích

Autor: předsednictvo ČMKU
Vloženo: 24.06.2021

______________________________________________________________________________________

V sekci Výstavy - Archiv naleznete výsledky Speciální výstavy bišonků a Klubové výstavy se zadáváním titulu Klubový vítěz, které se konaly během uplynulého víkendu v Loveckém hotelu Jívák.

Děkujeme Vám za účast a předvedení Vašich plyšáčků a GRATULUJEME VÍTĚZŮM!

 

Autor: místopředseda 
Vloženo: 22.6.2021


Vážení vystavovatelé,

věnujte prosím pozornost změně termínů Speciální výstavy plemene Bichon á poil frisé a Klubové výstavy se zadáváním Klubového vítěze.

Po dlouhých peripetiích kolem Covid-19 se situace vyjasnila. Vzhledem k přesunu Mezinárodní výstavy v Brně vznikla kolize s našimi původními termíny, a tak bylo nutné najít nové.

Speciální výstava - 19.6.2021, Lovecký hotel Jívák, rozhodčí: Robert Kubeš, Mezinárodní rozhodčí FCI

Klubová výstava s KV - 20.6.2021, Lovecký hotel Jívák, rozhodčí: Ing. Alena Košťálová, Mezin. rozhodčí FCI

Podrobnosti k oběma výstavám naleznete zde.

On-line přihlášky zde.

 

Autor: místopředseda 
Vloženo: 11.5.2021


Z důvodu omezení mimořádnými protikoronavirovými předpisy P ČMKU projednalo prodloužení výjimky z řádu pro Českého šampiona, Šampiona ČMKU a Junioršampiona.

P ČMKU prodlužuje již schválené výjimky pro udělení těchto titulů do 31.6.2021 Český šampion, Šampion ČMKU: pro udělení titulu je možné použít pouze 1 CAC z mezinárodní výstavy namísto předepsaných dvou. Výjimka platí pro žádosti podané do 31.6.2021. Ostatní podmínky (počet dalších CAC, rozhodčích a výstavních sezon) musí být dodrženy. Výjimka neplatí pro plemeno italský corso pes, který má podmínky Českého šampiona stanovené valnou hromadou ČMKU. Junior šampion: pro udělení titulu lze použít 1 CAC získaný do 30 měsíců věku jedince při splnění této podmínky do 31.6.2021. Ostatní podmínky (počet CAJC, rozhodčích) musí být dodrženy.

Autor: předsednictvo ČMKU
Vloženo: 6.5.2021

%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%

Důležitá informace pro chovatele: Platné pro narozené vrhy již od 01.02. 2021 

Novela Zákona na ochranu zvířat proti týrání vstupuje v platnost 1.února 2021. Novela obsahuje požadavek na "evidenční list vrhu" a informace, které je chovatel povinen předávat nabyvateli štěněte. Na webu Ministerstva zemědělství je vyvěšen závazný vzor "evidenčního listu vrhu" (viz příloha), vzor "převodního listu štěněte (viz příloha)" a vysvětlení, jak uvedené a poměrně rozsáhlé formuláře, které se vztahují i na naše chovatele, vyplňovat. ČMKU celou věc předává právníkům.

Připojený soubor: 529-evidencni-listy-vrhu.pdf 

Autor: poradce chovu Kamila Senohrábková

Vloženo: 27.01. 2021

 

VYJÁDŘENÍ :   K problematice evidenčního listu vrhu štěňat psa podle § 7a odst. 5 zákona č. 246/1992 Sb., na ochranu zvířat proti týrání, resp. převodního listu štěněte jako „jiného dokumentu“ podle § 7a odst. 2 písm. c) zákona č. 246/1992 Sb., na ochranu zvířat proti týrání

ÚPLNÉ ZNĚNÍ - KLIKNĚTE ZDE

%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%

 

********************************************************************************

 

Speciální výstava bišonků při Světové výstavě psů Brno 2021

místo: BVV Brněnské výstaviště – Hala B

                     Klub chovatelů Bichon a poil Frise, z.s. z pověření Českomoravské Kynologické Unie                                          pořádá dne 2.10.2021 Mimořádnou Speciální výstavu bišonků při Světové výstavě psů Brno 2021.                   Delegovaná rozhodčí z Řecka:  Liatsi  Helene

Propozice a další informace v sekci Výstavy


                         Club of Bichon Frise breeders was entrusted of Czech Kennel Club to organise                                                the Speciality of bichons 2nd October 2021 during the WDS in 2021. Judge bellow.                    International Judge: Mrs. Liatsi  Helene  (GR)

Propositions and other information in the Exhibitions section

 

*********************************************************************************

 

 

%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%

 

Novela zákona o Veterinární péči

V dotazech kynologů se stále ještě potýkáme s problematikou vztahu platnosti očkování proti vzteklině v návaznosti na identifikační označení psa. Jen pro připomenutí, za platné je považováno očkování pouze v případě, že pes je čipován. Výjimku tvoří psi s čitelným tetováním narození před červencem 2011.

15. ledna 2020 vstupuje v platnost další novela Zákona o veterinární péči. Je v ní zakotven požadavek říkající že: „Chovatel, který chová 3 a více psů samičího pohlaví starších 12 měsíců, je povinen tuto skutečnost písemně nebo prostřednictvím informačního systému Státní veterinární správy oznámit Krajské veterinární správě Státní veterinární správy nebo Městské veterinární správě v Praze Státní veterinární správy (dále jen „krajská veterinární správa“) nejpozději do 7 dnů ode dne, kdy počet chovaných psů samičího pohlaví starších 12 měsíců dosáhl 3 a více chovaných zvířat; v oznámení chovatel uvede počet chovaných zvířat a místo jejich chovu.“Upozornit je třeba na to, že z pohledu zákona je chovatelem každý, kdo má nějaké zvíře, v tomto případě psa, tedy nikoliv jen ten kdo má registrovaný název chovatelské stanice a odchovává štěňata s průkazem původu. V předchozí době platilo podobné ustanovení, jen se týkalo 5 a více fen a lovečtí psi se zkouškou lovecké upotřebitelnosti měli výjimku a hlášeni být nemuseli. Tato výjimka byla zrušena. Státní veterinární správa by údajně měla 15. ledna spustit možnost hlásit fenky elektronickou formou. Povinnost hlášení se vztahuje na domácnost. Tím, že jednu fenku napíšeme na ve společné domácnosti žijící babičku, druhou na syna a třetí na neteř se hlášení nevyhneme. Další info viz. Státní veterinární správa. Pod článkem na tomto odkazu najdete mapu a kontakty na jednotlivá pracoviště SVS. Link na online formulář.

Druhá změna vyplývající z probírané novely Zákona o veterinární péči se týká identifikačního označování štěňat. Ta by měla být označena čipem do 3 měsíců věku, nejpozději však před přechodem k novému majiteli. Tato povinnost platí pro všechna štěňata, nikoliv jen pro štěňata s průkazem původu. Státní veterinární správa zatím nevydala žádné upřesňující informace. Pokud něco takového získáme, dáme informaci na web.

Vladimíra Tichá

 

 

Výjimka z řádu pro získání titulů Českého šampiona, Šampiona ČMKU a  Junioršampiona

 

Z důvodu omezení mimořádnými protikoronavirovými předpisy P ČMKU  10.12.2020 projednalo a schválilo prodloužení výjimky z řádu pro Českého šampiona, Šampiona ČMKU a  Junioršampiona. P ČMKU prodlužuje již schválené výjimky pro udělení těchto titulů do 31.3.2021:

  • Český šampion, Šampion ČMKU: pro udělení titulu je možné použít pouze 1 CAC z mezinárodní výstavy namísto předepsaných dvou. Výjimka platí pro žádosti podané do 31.3.2021. Ostatní podmínky (počet CAC, rozhodčích a výstavních sezon) musí být dodrženy. Výjimka neplatí pro plemeno italský corso pes, který má podmínky Českého šampiona stanovené valnou hromadou ČMKU.
  • Junior šampion: pro udělení titulu lze použít 1 CAC získaný do 30 měsíců věku jedince při splnění této podmínky do 31.3.2021. Ostatní podmínky (počet CAJC a rozhodčích) musí být dodrženy.

Autor: předsednictvo ČMKU
Vloženo: 6.1.2021

%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%