DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

Klub chovatelů Bichon a poil frisé   z.s.

Archiv 2018

 

V Dolních Počernicích se již tradičně sešli příznivci bišonků

V Dolních Počernicích se již tradičně sešli příznivci bišonků

K oslavám 25 let od založení prvního chovatelského klubu plemene Bichon a poil frisé v ČR se v sobotu 20.října konala klubová výstava tohoto oblíbeného plemene.

 
Společné foto
 
22. října 2018 - 12:30

Klub chovatelů Bichon a poil frisé pořádal v sobotu 20.října jubilejní klubovou výstavu tohoto stále oblíbenějšího plemene. Výstava se konala již tradičně v hotelu Svornost v Dolních Počernicích. Sešli se zde milovníci a chovatelé bišonků a rozhodně bylo na co koukat.

Výstavu symbolicky posuzovala paní Jana Bohuňovská, která společně se svým manželem a manželi Pidrmanovými, stála u zrodu klubu Bichon a poil frisé. Jana Bohuňovská svou dlouholetou aktivní činností jako poradce chovu pro Moravu a Slezsko napomohla rozšíření bišonků v České republice. Všichni přítomní ocenili její milé a pohodové posuzování. Paní Bohuňovská pochválila kvalitu vystavovaných pejsků a na závěr přidala pár rad nejmladším dětským vystavovatelům.
 

Společné foto

Absolutní vítěz

Soutěže dětí
 

První "bišoní holčičku" přivezli z Rakouska do České republiky v červenci 1989 manželé Pidrmanovi. V prosinci 1992 došlo k registraci Klubu chovatelů Bichon a poil Frisé se sídlem v Kladně. V červnu 1993 byl tento klub přijat jako asociovaný a později jako řádný člen ČMKU.

Bišonek je malý, zářivě bílý pejsek, který svým vzhledem připomíná plyšovou hračku. Je však oblíbený i pro svou bezproblémovou povahu, která z něj dělá ideálního rodinného psa. Je mimořádně inteligentní, přizpůsobivý, a závislý na „svých“ lidech. Říká se jim také antistresový psík. Výhoda jejich heboučké, téměř vatové srsti je, že nelíná.

 
 

(jv, prazskenovinky.cz foto:arch. kchbpf)

 

Přidáno: 23.10.2018

Autor: místopředseda

 


Klubovou výstavu bez zadávání titulu Klubový vítěz máme úspěšně za sebou. 

Děkujeme tímto ještě jednou rozhodčí,paní Bohuňovské, za posouzení výstavy! Jsme pyšní na to, že přijala nominaci při příležitosti oslavy 25. výročí založení klubu KCHBPF, z.s., jehož zakládající členkou byla. Klub dostal posuzování od paní rozhodčí jako sponzorský dar. Vážíme si toho a upřímně děkujeme.

Děkujeme také našim sponzorům. Pro tuto výstavu jimi byli K9 a Candies.

Po výstavní rok nás také podporoval Vétoquinol, i tomuto sponzorovi děkujeme.

 

Přidáno: 15.10.2018

Autor: místopředseda


TRADIČNÍ SPONZOŘI KLUBOVÉ VÝSTAVY VE SVORNOSTI, 20.10.2018

        

 

DĚKUJEME!!!


Vážení vystavovatelé, přátelé KCHBPF, z.s.

 

s potěšením Vás informujeme o úžasné a nebývalé, již podruhé v jubilejním roce rekordní účasti na Klubové výstavě. Přihlášených je celkem 36 bišonků, což je v České republice mimořádné. Takto hojného počtu bišonků většinou nedosahují ani mezinárodní výstavy. Zájem vystavovatelů nás nesmírně těší :)

Velice se na všechny účastníky těšíme!!!

 

PŘEHLED PŘIHLÁŠENÝCH BIŠONKŮ NA KLUBOVOU VÝSTAVU SE ZADÁVÁNÍM CAC

Hotel Svornost, Praha - Dolní Počernice, 20.10.2018

třída psi feny
dorostu 2 6
mladých 6 5
mezitřída 2 2
otevřená 2 2
vítězů 2 3
veteránů 1 1
čestná 1 1

 

 

Přidáno: 15.10.2018

Autor: místopředseda


Vážení vystavovatelé,

 

vzhledem ke zjištění problému u poskytovatele hostingu pro elektronické přihlášky, Vás všechny žádáme, abyste si na emailové adrese bichon-club@seznam.cz dotazem ověřili, že jste přihlášeni na Klubovou výstavu KCHBPF dne 20.10.2018 v Hotelu Svornost v Dolních Počernicích. 

Bohužel jsme zjistili, že velmi nahodile nám některé přihlášky nebyly doručeny.

Za způsobené komplikace se moc omlouváme.

Děkujeme za pochopení.

Výstavní výbor KCHBPF

 

 

Přidáno: 4.10.2018

Autor: místopředseda

 

 


V sekci KLUBOVÝ ZPRAVODAJ je pro Vás připraven Pololetní zpravodaj 2018. Přejeme příjemné počtení.

 

Přidáno: 28.6.2018

Autor: místopředseda

 


V záložce VÝSTAVY A AKCE 2018 byly nově přidány propozice na Klubovou výstavu bez zadávání klubového vítěze, která se bude konat 20.10.2018 v hotelu Svornost, v Praze - Dolních Počernicích. Prosím, věnujte pozornost Souhlasu vystavovatele, který je nedílnou součástí přihlášky na výstavu.

Přidáno: 27.6.2018

Autor: místopředseda

 


Přidán zápis ze schůze výboru KCHBPF, z.s., konané dne 20.5.2018 v Litoměřicích.

Přidáno: 23.5.2018

Autor: místopředseda


PRÁVĚ OTEVŘENO PŘIHLAŠOVÁNÍ NA

Volnočasové setkání majitelů bišonků na zámku DRAHONICE během prodlouženého víkendu 5.-8. července 2018

veškeré informace v sekci VÝSTAVY a AKCE 2018

A že jste se na první sobotní lekci nedostali? Nevadí, není to přece žádný problém. Začít se dá kdykoliv a kdekoliv. Tak proč ne třeba na zámečku v Drahonicích. Jedná se o uzavřený objekt s obrovským potenciálem do budoucna. Penzion přímo na zámku nabízí 10 příjemných pokojíků se sociálním zařízením a v některých i kuchyňky. Cena ubytování za osobu je 500,-Kč za noc včetně snídaně. Obědy se dají zajistit dle výběru z jídelního lístku s dovozem. Zámeček nabízí svým zájemcům možnost jízdy na koních, využití vlastního bazénu, v blízkosti zámečku je koupaliště, rybník, velké louky a les. Jelikož se zámeček stále ještě rekonstruuje, nečekejte žádný luxus a 4* komfort. Jedeme s pejskama na venkovské sídlo s ostatními zvířátky, takže zámeckou róbu  XIV. století určitě neshánějte, naopak přibalte si dobrou náladu

ZÁJEMCI KONTAKTUJTE KLUBOVÝ EMAIL: bichon-club@seznam.cz

                                                                               Všichni jste srdečně zváni

 

Autor: předseda          

Vloženo: 29. 4. 2018

=====================================================================================

 

VYJÍMEČNÁ AKCE:

 


Výstavní trénink se bude konat 28.4.2018 v kynologické hale Pet Center v Praze-Horních Počernicích od 13.00 do 18.00 hodin.
Posílám odkaz na webové stránky Psí Akademie, která halu provozuje, abyste se mohli podívat, kde budete trénovat. Hala je krásná, vytápěná.
https://www.dj-psiakademie.cz/
instruktoři: Michaela Čermáková (rozhodčí FCI) a RNDr. František Šusta, Ph.D. (trenér zvířat a kynolog)
V úvodu bude krátká přednáška na téma pozitivní motivace, kterou povede František Šusta a následně se bude cvičit předvádění v kruhu.
Instrukroři se poté budou každému cvičícímu páru (vystavovatel + pes) věnovat individuálně minimálně 2x během celého tréninku. Trénovat mohou úplní začátečníci; pokud již vystavujete a máte v kruhu nějaký problém, něco se vám nedaří, připravte si tento konkrétní problém a bude se na tom intenzivně pracovat. Paní Čermáková poradí z pozice rozhodčí a František Šusta bude zde od toho, aby odhalil, proč pejsek problém má, co mu vadí a co řeší a navrhne postup, jak daný problém odstanit.
U svého psa jsem takto například trénovala chůzi v kruhu mezi soupeři, protože můj pes zpočátku neustále soupeře řešil a otáčel se za nimi. Dále jsme trénovali hlavně postoj a paní Čermáková mi poradila, jak na to, aby mu to co nejvíce slušelo.
Určitě si tam na konci vyzkoušíme nanečisto výstavu.
Maximální počet trénujících párů je 12 a to z důvodu, aby se instruktoři mohli dostatečně každému věnovat individuálně. Je vás přihlášeno celkem 11. Diváci se samozřejmě mohou ještě hlásit.
Diváků bez psa může přijít větší počet.
Cena pro cvičící pár je 1100 Kč, všichni již máte uhrazeno.
 Děkujeme!

Pokud bude akce zrušena z důvodu vyšší moci, bude vráceno minimálně 50% ceny. Pokud onemocní jeden z trenérů, bude stanoven náhradní termín.
Během tréninku bude jedna krátká přestávka na občerstvení. Svačina a pití bude na místě zdarma!

Co s sebou?
Přezůvky!!! V hale je umělý ortopedický povrch a je nutné se přezouvat a udržovat čistotu. Mě se například osvědčily lehké sportovní boty nebo balerínky.
Přepravka, látková boudička nebo klec pro pejska. V hale jsou dvě velké klece na odkládání psů, ale doporučuji si vzít svoje.
Pejsci, kteří zrovna necvičí, můžou být odloženi i na vlastní podložce a přivázáni na pevném vodítku.
Skládací židlička, co s sebou běžně vozíte na výstavu. V hale jsou asi čtyři lavičky. Nevím, jestli tato místa k sezení budou stačit, tak si pro jistotu vezměte svoji židličku.
Hromady pamlsků! Mám zkušenost, že při tomhle tréninku se opravdu hodně odměňuje. Můžete připravit pamlsky různé atraktivity pro pejska nebo s vzít i hračku.
Pokud vlastníte a používáte klikr, ale není nutný. Klikr je cvakací krabička, je dobrou výcvikovou pomůckou, kdy se označí přesně požadované chování. Podmínkou je, aby pes klikr znal!

Na akci nejsou vítány hárající feny a feny ve vysokém stupni březosti!
Hala je v blízkosti dálnice D10, exit 3 směr Radonice, na kruhovém objezdu rovně do Stavební zóny Horní Počernice. Hala má oranžovošedou barvu a je označena H1. Vstup do haly je z boku budovy, ne přes prodejnu.
V sekci Klubové výstavy a akce je  pozvánkau, mapka a provozní řád haly.
Jinak před halou je super oplocený prostor pro venčení a vyběhání pejsků. Nutné je ale po svých miláčcích uklízet.
Pokud máte nějaké dotazy, prosím neváhejte mě kontaktovat

Autor: předseda          
Vloženo: 20. 4. 2018

======================================================================================


Českomoravská kynologická unie zveřejnila výkladový materiál Ministerstva zemědělství, oddělení ochrany zvířat.

 http://eagri.cz/public/web/file/578142/_2018Chov_vetsiho_poctu_psu.pdf

Otázka chovu většího počtu psů je velmi často diskutována, a to jak z pohledu nechvalně známých "množíren" , tak z pohledu požadavků na ze Zákona o veterinární péči vyplývající požadavek, podle kterého chovatel/majitel je povinen příslušné veterinární správě hlásit má-li "5 a více psů samičího pohlaví".

Doporučujeme prostudovat.

 

Přidáno: 3.4.2018

Autor: místopředseda

 


V sekci Klubová - hlavní stránka - Přihláška do klubu + Ceník byl zveřejněn ceník placené inzerce.

Přidáno: 3.4.2018

Autor: místopředseda


Žádáme členy - majitele uchovněných psů a fen o zaslání kvalitní fotografie psa/feny a průkazu původu, případně odkazu na vlastní webové stránky, aby mohl být aktualizován přehled psů nabízených ke krytí a chovných fen. Zejména majitelům samců to může pomoci při vyhledání jejich svěřence zájemcem o krytí.

Na žádost zveřejníme také odkaz na vlastní webové stránky, kde prezentujete své chovatelské stanice.

Tyto služby jsou zdarma.

 

Přidáno: 12.3.2018

Autor: místopředseda


Kynologický svátek v Americe : WESTMINSTER 2018 v Madison Square Garden

KCHBPF POSÍLÁ GRATULACE DO USA KONKRÉTNĚ DO DENVERU - COLORADO

Pětiletý Flynn, který se 13. února 2018 ukázal v prestižní přehlídce,  a v pondělí zvítězil v rámci plemene, se v úterý dostal na vrchol BIS z konkurence 2 882 psů. Je to teprve druhý bichon frise - "kudrnatá hračka" ve francouzštině, který v historii Westminsteru zvítězil v BIS poté, co se bichon "JR" ( Special Times Just Right ) stal prvním z plemene, který získal titul v roce 2001.

 

Autor: předseda          
Vloženo: 13.2. 2018


Vážení vystavovatelé a přátelé plemene Bichon a poil Frisé, veškerá fotodokumentace ze 30. Jubilejní Klubové výstavy ve Stříteži, která proběhla dne 2. února 2018 je již volně k výběru a zdarma stažení na adrese : 

PSI klikni zde - http://bichon-frise.rajce.idnes.cz/30._Jubilejni_KV_Stritez_2018_-_psi/ 

FENY klikni zde -  http://bichon-frise.rajce.idnes.cz/30._Jubilejni_KV_Stritez_2018_-_feny/

SPOLEČNÉ klikni zde - http://bichon-frise.rajce.idnes.cz/30._Jubilejni_KV_Stritez_2018_-_spolecne_a_klub_tituly/


Payments by bank transfer

ONLY FOR FOREIGN EXHIBITORS and MEMBERS PAYMENTS ( EURO )

Account holder: KCHBPF,  HRUBY JESENIK 178 ZIPCODE 28932

Name and adress of the bank: Fio Banka, 28802 Nymburk, Czech republic

IBAN                         -      CZ8720100000002001356649

BIC (SWIFT)           -      FIOBCZPPXXX   

                            (Reference): Your name

________________________________________________________________________________________________

POUZE PRO platby  ČLENŮ z České republiky - ONLY FOR PAYMENT OF MEMBERS OF THE CZECH REPUBLIC

V KORUNÁCH

Veškeré klubové platby lze zasílat převodem na číslo účtu Fio banky  2601243971 / 2010

adresu klubu:

KCHBPF, z.s.

Hrubý Jeseník 178

289 32 Oskořínek

_____________________________________________________________________________


Vážení vystavovatelé, přátelé KCHBPF, z.s.

s potěšením Vás informujeme o úžasné a nebývalé účasti na Klubové výstavě. Přihlášených je celkem 32 bišonků, což je v České republice fantasický počet. Zahraniční rozhodčí, paní Helene Liatsi, bude mít náročné rozhodování a z toho máme velkou radost. Takto hojného počtu bišonků většinou nedosahují ani mezinárodní výstavy. Jsme nesmírně pyšní :-)

Velice se na všechny účastníky těšíme!!!

 

PŘEHLED PŘIHLÁŠENÝCH BIŠONKŮ NA KLUBOVOU VÝSTAVU SE ZADÁVÁNÍM Klubového Vítěze

STŘÍTEŽ, HOTEL TŘI VĚŽIČKY, 2.2.2018

třída psi feny
štěňat 1 -
mladých 4 4
mezitřída 2 2
otevřená 3 4
vítězů 3 2
veteránů 3 1
čestná 1 2

Dítě a Pes:  4 děti

Nejlepší pár: 3 páry

Nejlepší chovatelská skupina: 1

 

Přidáno: 18.1.2018

Autor: místopředseda


Připravovaná 30. Klubová výstava se zadáváním Klubového vítěze ve Stříteži má úžasnou podporu skvělých sponzorů, aby dárky vystavovatelům a vítězům především byly opravdu hodnotné. Podpořit se nás rozhodli i tito:

     

                                                     

  

                     

 

    

 

VŠEM BÁJEČNÝM SPONZORŮM DĚKUJEME ZA PODPORU!!!!

 

Autor: místopředseda

Vloženo: 17.1. 2018

Dovolujeme si Vám představit našeho váženého sponzora letošní Klubové výstavy se zadáváním Klubového vítěze ve Stříteži, která se bude konat 2.2.2018.

 

                                  

 

Farmina je výrobcem špičkového krmiva v několika výživových řadách:

  • Farmina Vet Life Canine
  • N&D Quinoa Canine
  • N&D Grain Free Canine
  • N&D Pumpkin Canine
  • N&D Ancestral Grain Canine
  • Cibau
  • Ecopet Canine
  • Farmina Team Breeder Canine

 

Autor: místopředseda

Vloženo: 11.1. 2018

DNE 15.LEDNA 2018 JE 2. UZÁVĚRKA na:

KLUBOVOU VÝSTAVU CAC - s klubovým vítězem 

viz propozice a online přihláška

výstavu sponzorují:

TeamBreeder          VetLife          N&D


VŠECHNA LŮŽKA V PENZIONU JSOU OBSAZENA

Klubová výstava Střítež u Jihlavy dne 2. února 2018  se rychle blíží. Jelikož se koná v zimním období, kdy počasí je velice vrtkavé, nabízíme členům ještě několik volných lůžek v penzionu přímo v Jihlavě a to na noc ze čtvrtka 1.2. na pátek 2.2. 2018 i se snídaní za velmi výhodné ceny, které KCHBPF domluvil s paní majitelkou. Pejskové jsou vítáni a vzhledem k rezervaci celého penzionu pro KCHBPF nebudeme nikým rušeni. Ještě připomínáme, že  přihlašování na KV se zahraniční rozhodčí paní Helene Liatsi z Řecka již probíhá a propozice i ON-LINE přihlášku najdete v sekci VÝSTAVY 2018. Naše KV odstartuje i dvoudenní DUO CACIB Brno, kde jsou nominováni též zahraniční rozhodčí na oba dva dny. 

Penzion Willa ** Masarykovo nám. 3, Jihlava

Penzion Willa stojí přímo vedle jihlavské radnice a ze svých pokojů nabízí jedinečný výhled do historických zákoutí města. Návštěvníci se mohou ubytovat v jednolůžkových až dvoulůžkových pokojích. Není problém zde pobýt i s domácím mazlíčkem. Samozřejmostí je bezdrátové připojení k internetu a možnost parkování na náměstí přímo u objektu.Stravování je zajištěno formou snídaní, jinak se hosté mohou najíst v blízkých restauracích.

K dispozici pro rezervaci členům KCHBPF je celkem 13 lůžek - o dostupnosti kontaktujte předsedu            na tel.č. 602 222 316

Autor: předseda          
Vloženo: 12.1. 2018