DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

Klub chovatelů Bichon a poil frisé   z.s.

 

V záložce VÝSTAVY - ARCHIV (KV CAC Jívák, 6.12.2020) naleznete výsledkovou listinu Klubové výstavy bez zadávání titulu Klubový vítěz, která proběhla v Loveckém hotelu Jívák dne 6.12.2020 v Loučni. 

Všem zúčastněným děkujeme! Výstava proběhla v příjemném prostředí s milými lidmi, bez jakýchkoli komplikací. Za posouzení děkujeme nominovanému mezinárodnímu rozhodčí FCI, panu Karlu Hořákovi.

Našim skvělým sponzorům děkujeme za věcné dary, které zúčastněné vystavovatele, a zejména ty nejúspěšnější, velmi potěšily.

 

Přidáno: 11.12.2020

Autor: místopředseda

 


MIKULÁŠSKÁ VÝSTAVA  CAC  6.12. 2020

  proběhla sice ve velmi neobvyklém, komorně individuálním stylu, ale nakonec se nám sešlo hodně sponzoringu a dárků ze všech koutů Česka. Byla všeho skutečně hojnost. Maximální spokojenost.  Balíčky a konzervy pro pejsky, pamlsky, granulky,... dále kosmetika True Iconic, čaje, čokoládové bomboniéry a Mikulášové, vodítka, měli jsme i prací prášky Ariel a Persil, ... no neskutečné. Každý přispěl nějakými dary a tak to bylo skvělé. Jako Vánoce. Všem sponzorům patří veliký dík za podporu našeho klubu a jeho aktivit.
 
Děkujeme mezinárodnímu rozhodčímu FCI panu Karlu Hořákovi za velice profesionální a vstřícný přístup ke všem vystavovatelům a předvedeným pejskům. Posuzoval tak, jak se na klubovou výstavu plemene sluší a patří. Měl vynikající přístup k pejskům, ale byl přísný a objektivní. 
Děkuji naší skvělé vedoucí kruhu Lence Křížové a všem dalším za technickou podporu.
 
Popravdě fotografií moc nemáme, protože vládní příkazy jsme si vážně nedovolili porušit ani v nejmenším, a tak výstava probihala za zavřenými dveřmi, bez jakékoliv účasti dalších lidí nebo diváků, bez ostatních vystavovatelů. Zkrátka počet max. 10 lidí je téměř neschůdný a tak jsme letos již po několikáté kvitovali, že jsme tak maličký klub, kde  lze i v této situaci výstavu ukočírovat. Všichni vystavovatelé se chovali úžasně a vzorně a skutečně dodržovali všechny předepsané podmínky. Nikdo se nehněval a byla skvělá přátelská atmosféra.

 

....a klubová čertice myslela i na naše hodné bišonky.

 

 

Krásné Vánoce a hodně zdraví, štěstí, lásky a radosti

Těšíme se na Vás i v roce 2021

děkujeme našim skvělým sponzorům za jejich podporu a trpělivost při přesouvání termínu


 

 


 

KCHBPF z.s. pořádá dne 2.10.2021

SPECIÁLNÍ VÝSTAVU - information

pro plemeno BICHON a poil FRISE

WDS pro plemeno BICHON a poil FRISE je na programu dne 3.10.2021

_________________________________________________________________________________________________

Z důvodu vládních restrikcí jsme byli nuceni opětovně posunout termín Klubové CAC výstavy na neděli 6.12. 2020   a bude se konat v Loveckém hotelu Jívák.

 

%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%

 

Vážení vystavovatelé,

Od pondělního dne 5. října 2020 je opět vyhlášen nouzový stav. Vzhledem k přípravě naší klubové výstavy bišonků, která se má konat 31. října 2020 konstatujeme.

 

Příprava na bonitace a Klubovou výstavu i nadále pokračuje. Velmi pečlivě hlídáme stávající epidemiologickou situaci a opatření. V současné době vyhlášeného nouzového stavu se naše akce nedá v původním termínu uspořádat a tak jsme pro vás připravili náhradní termín. Pokud nedojde ze strany vlády k rozvolnění zákazu pro uspořádání výstavy, výstava proběhne za podmínek, která budou aktuálně platná. Je tedy možné, že opatřeními bude velmi dotčen program výstavy. Posunuli jsme termín výstavy na neděli 29.11. 2020. A též jsme byli nuceni změnit i místo výstavy. Ta se bude tedy konat, již pro mnoho z Vás osobně na známém místě, v Loveckém hotelu Jívák.

Všechny podané přihlášky, které jsou k dnešnímu datu přijaty, budou ponechány v platnosti a není potřeba je aktualizovat. Případné přeřazení do jiných věkových tříd bude provedeno automaticky pořadatelem.

V novém termínu se bonitace a výstava uskuteční i za cenu přesně daného časového harmonogramu. Bude jasně napsán časový plán posouzení jednotlivých tříd jak u psů tak i fen tak, abychom splnili požadovaný limit osob.

V případě, že se výstava nebude moci uskutečnit, budou výstavní poplatky vráceny, pravděpodobně sníženy o nejnutnější náklady spojené s přípravou výstavy a bonitací.

O dalším vývoji vás budeme včas informovat, v době 29. listopadu 2020 mohou být opatření zcela odlišná od současných.

Pokud by jste v nový termín opravdu nemohli dejte prosím tuto skutečnost vědět v co nejkratším možném čase.

Těšíme se na všechny a nezapomeňte přibalit i roušky s desinfekcí.

 

S pozdravem

Výstavní výbor KCHBPF, z.s.

_________________________________________________________________________________________________

 

pozor změna: Klubová výstava KCHBPF (CAC) bez zadávání KV, 31.10.2020, Hotel Svornost, Praha - Dolní Počernice, rozhodčí Hana Ahrens (AT) výstava přesunuta na nový termín 29.11.2020 do Loveckého hotelu Jívák u Loučeně změna rozhodčího: pan Karel Hořák CZ proklik na propozice zde

 

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vážení vystavovatelé,

přijměte, prosím, informaci o změně rozhodčího na říjnové Klubové výstavě v Praze - Dolních Počernicích. Z důvodu mnoha nejistot způsobených letošní celosvětovou krizí Covid-19 bylo domluveno s paní Hanou Ahrens z Rakouska přesunutí její nominace na rok 2021. Letošní výstavu nám posoudí pan Karel Hořák, mezinárodní rozhodčí FCI. Věříme, že změna není zásadní problém, pan Karel Hořák již jednu Klubovou výstavu posuzoval ke všeobecné spokojenosti.

 

Přidáno: 28.8.2020

Autor: místopředseda


Vážení vystavovatelé, členové i nečlenové KCHBPF,

v záložce Výstavy a akce 2020 naleznete informace k nejbližší Klubové výstavě, která se koná 31.10.2020 v hotelu Svornost, v Praze - Dolních Počernicích.

Jedná se o klubovou výstavu bez zadávání titulu Klubový vítěz, nicméně plánovanou rozhodčí je paní Hana Ahrens z Rakouska. Doufejme, že její posuzování nezhatí stále se měnící situace kolem Covid-19.

Součástí Klubové výstavy budou i bonitace, takže Vy, kdo máte pejsky či fenky dosud neuchovněné, neváhejte.

 

Sponzorství akce příslibili:

 

 

Přidáno: 28.7.2020

Autor: místopředseda

 


S laskavým svolením paní rozhodčí, Ing. Aleny Košťálové, zveřejňujeme krásný email, který KCHBPF obdržel po skončení výstavy:

 

Zdravím,

ještě jednou děkuji za pozvání a krásný den na hezky připravené výstavě s milým personálem a příjemnými vystavovateli. I samo místo je pro malé výstavy výborné.
Co se týká výstavy:
- dobře zorganizovaná
- prima personál
- opravdu bohaté sponzorské dárky
- lidé se chovali ohleduplně
- psíci a fenky byli moc pěkní, opravdu jsem neviděla vyloženě hrubou nebo hrubší vadu. vesměs moc pěkné stavby těla, výborné horní linie a prostorné hrudníky. Hřbety u mladších jedinců sice volnější, ale s ohledem na věk nikoliv k penalizaci. Tu a tam strmější úhlení končetin vzadu i vpředu, ale žádný horor. Pohyb vesměs paralelní, minimum sbíhavých hlezen vzadu, žádné přešlapování vpředu, snad nějaké volnější lokty. Občas více stočený ocásek, ovšem ve všech případech vzorně nesený a osrstěný. Hlava a výraz dělá bišonka, tak si to nechám na konec. Hlavy vesměs správné, co do tvaru i poměrů. Uši dobře nasazeny, některá ucha maličko kratší. Pár světlejších očí a světlejších pigmentů na nose. Zase nic tragického, mělo by to vliv při výběru pořadí. Milé výrazy a přátelské, nebojácné povahy psíků i fenek . Závěr: moc pěkná a perspektivní populace. Kdo chce přátelského, milého a kurážného společníka, který je nejen hezký, ale i sportovní, měl by si vybrat bišonka.
- srst - byla jsem mile překvapena tím, že i přes špatnou dobu byli psíci vesměs "v srsti", tedy aspoň tak, aby to vyloženě neodporovalo standardu a jeho dodatku, co se týká střihu. Barva i kvalita srsti v pořádku, psi byli čistí, připravení a upravení, někde trochu víc a nerovnoměrně přistřižení, zejména na hlavách a kolem uší a nebylo to vždy tak dokonalé, jak jsem jako rozhodčí zvyklá, ale fakt žádná katastrofa. Bišonkáři si zaslouží pochvalu, že i přes dobu Covid-19 se snažili a opečovávali. Problémem bylo je a bude zbarvení srsti pod očima, pokud slzí. Sama vím, jak je mnohdy těžké udržet čistou barvu. Takže i tohle bylo v normě.
Klub nabízí kurzy přípravy na výstavu a vystavování - moc chválím, to je úžasná věc a mohu jen doporučit, aby ji vystavovatelé co nejvíc využívali. Je to pak čertovsky znát!
 
Dojela jsem dobře, ale doma odpadla, přece jen toho bylo na koleno dost. Dnes už jsem zase v pořádku.
Ještě jednou děkuji za pozvání, opravdu jsem si výstavu užila.

Ing. Alena Košťálová
tel. 722129059
Milá paní Kamilo, ať se vám i vašim lidem daří. Máte krásné plemeno, velký potenciál a určitě děláte pro jeho rozvoj hodně. Věřím, že se vám to v dobrém vrátí. AK

 

Přidáno: 9.6.2020

Autor: místopředseda

 


V záložce VÝSTAVY - ARCHIV (KV, Jívák, 6.+7.6.2020) naleznete výsledkovou listinu Klubové výstavy se zadáváním titulu Klubový vítěz, která proběhla v Loveckém hotelu Jívák dne 6.6.2020, a Klubové výstavy bez zadáván titulu Klubový vítěz, která proběhla v Loveckém hotelu Jívák dne 7.6.2020, v Loučni. 

Všem zúčastněným děkujeme! Výstava proběhla v příjemném prostředí s milými lidmi, bez jakýchkoli komplikací. Za posouzení děkujeme nominovanému mezinárodnímu rozhodčí FCI, panu MUDr. Milanovi Rabovi a Ing. Aleně Košťálové.

Našim skvělým sponzorům děkujeme za věcné dary, které zúčastněné vystavovatele a zejména ty nejúspěšnější velmi potěšily.

 

Přidáno: 9.6.2020

Autor: místopředseda

 


Vážení vystavovatelé,

prosím, dbejte aktuálního nařízení vlády a přijeďte na výstavu vybaveni vlastními rouškami a desinfekcí. Je to to nejmenší, co můžeme udělat pro to, abychom se mohli po dlouhé pauze sejít s přáteli, předvést své plyšové krasavečky, popovídat si o společném koníčku (a nejen o něm) a také uchovnit nové mladé naděje.

Věříme, že i za těchto lehce ztížených podmínek si klubovou dvoudenní akci společně užijeme a nedáme té malé corona-bestii šanci.

 

PŘEHLED PŘIHLÁŠENÝCH BIŠONKŮ NA KLUBOVOU VÝSTAVU SE ZADÁVÁNÍM KLUBOVÉHO VÍTĚZE A CAC

Lovecký hotel Jívák,  6.6.2020

celkem přihlášených: 24, z toho psů 8, fen 16

třída psi feny
štěňat 0 0
dorostu 2 1
mladých 1 4
mezitřída 1 3
otevřená 1 6
vítězů 1 1
veteránů 1 1
čestná 1 1

 

PŘEHLED PŘIHLÁŠENÝCH BIŠONKŮ NA KLUBOVOU VÝSTAVU SE ZADÁVÁNÍM CAC 

Lovecký hotel Jívák,  7.6.2020

celkem přihlášených: 24, z toho psů 8, fen 16

třída psi feny
štěňat 0 0
dorostu 2 1
mladých 2 4
mezitřída 1 3
otevřená 1 6
vítězů 1 1
veteránů 0 1
čestná 1 1

 

SOUTĚŽE (soboty/neděle):

Dítě a pes: 6/6

Páry: 

Chovatelská skupina: 

 

BONITACE: psi: 2,  feny: 7

 

Přidáno: 19.5.2020

Autor: místopředseda


Naši významní sponzoři pro DUO KLUBOVÉ VÝSTAVY  6. + 7. června 2020 na Jíváku Loučeň

 

!!!   UZÁVĚRKA DUO KLUBOVÝCH VÝSTAV JIŽ 18. KVĚTNA 2020  !!!

 

_________________________________________________________________________________________________

Vážení kluboví přátelé,

konečně přišly příjemnější zprávy a můžeme se na více než 90% těšit na původní termín plánovaných DUO klubových výstav s bonitacemi. Otevřeli jsme přihlašování na Klubovou výstavu s klubovým vítězem 5.června a na Klubovou výstavu CAC  6.června 2020 v Loveckém hotelu Jívák u Loučeně. Slavnostní galavečer s předáváním klubových titulů a Výroční - volební členská schůze PROBĚHNE!!! Posílejte své návrhy na složení klubového výboru co nejdříve. 

Propozice proklik zde

Pro přihlašování využívejte výhradně elektronické přihlášky v sekci výstavy - můžete použít i proklik zde.

 

Přidáno: 24.4.2020

Autor: místopředseda

 

_________________________________________________________________________________________________

Klub chovatelů Bichon a poil Frisé, z. s. 

Vážení přátelé Klubu chovatelů Bichon a poil frise, z.s. chci Vás samozřejmě pozdravit a především v této, nejenom pro kynology, těžké době povzbudit. Tato situace s COVID-19 nebude trvat věčně, zase bude dobře a pevně věřím, že se budeme znova všichni setkávat na výstavách, volnočasových akcích i třeba jen tak na procházce s našimi čtyřnohými přáteli. Zatím se další společné setkání na výstavním a dogdancingovém semináři odkládá. Sledujte naše stránky a i maily, neboť ihned, jak nám to situace umožní, budeme okamžitě plánovat náhradní termíny pro naše klubové akce.

Výstavní termíny pro Klubové duo výstavy v červnu 6. + 7. 2020 se zatím ponechávají v platnosti.

Za výbor KCHBPF Vám všem i plyšákům přeji hodně pevné zdraví a neutuchající smysl pro humor a dobrou náladu.
 

 

Smích léčí a udržuje naše schránky zdravé. 😀

Přidáno: 20.3.2020

Autor: poradce chovu KCHBPF 

_________________________________________________________________________________________________

 

V sobotu 7.3. 2020 uspořádal Klub chovatelů Bichon a poil frisé z.s. první část plánovaného semináře pro členy i nečleny na téma "Výstavní technika a taktika" Až na tu neskutečnou zimu, to byl super den s báječnými lidmi a skvělou zábavou s pejsky autíčky :-) Děkuji za Vaši účast - byli jste úžasní a moc šikovní
 

Všichni se už těšíme na druhou část s Lenka Křížová a s našimi čtyřnožci na praktické lekci a dogdancingu dne 4.4.2020 Jistě už bude teplíčko a sluníčko

 

 

Přidáno: 8.3.2020

Autor: Kamila Senohrábková

 

_________________________________________________________________________________________________

20.2.2020
Státní veterinární správa dnes na svém webu spustila novou aplikaci – databází ztracených a nalezených psů. Měla by umožnit chovatelům a na druhé straně naopak nálezcům (zejména obecním a městským policistům a útulkům) sdílet informace o ztracených a nalezených psech a tím usnadnit návrat psů k majitelům. Aplikace by měla prozatím částečně nahradit centrální registr psů, který má vzniknout od roku 2022. Více informací včetně odkazu na novou aplikaci naleznete v přiložené tiskové zprávě zde.

 

Přidáno: 21. února 2020                                                                                                                                          

Autor: pověřený předseda

 


DŮLEŽITÉ INFORMACE PRO ČLENY KCHBPF z.s.

V sekci VÝSTAVY A AKCE 2020 se lze již přihlašovat na DUO klubové výstavy pořádané naším klubem. Propozice jsou v prokliku i zde . Pro přihlašování využívejte elektronickou přihlášku s možným proklikem i zde . V přihlášce máte výstavy rozděleny a můžete se samozřejmě přihlásit na obě do různých tříd, nebo přihlásit pouze jednu výstavu.  Nejbližšími výstavami je tedy dvojice Klubových výstav během víkendu 6.-7.6.2020 v nově vybrané lokalitě, v Loveckém hotelu Jívák.

Součástí akcí je i bonitace. Pro přihlášení vašeho bišonka k bonitaci využijte formulář ke stažení proklik zde  Před bonitací je potřeba udělat několik nezbytných úkonů, proto nenechávejte přihlášení na poslední chvíli. O novele Bonitačního řádu platného od 1.1.2020 se dočtete na prokliku zde

Po Klubové výstavě 6. června 2020 se koná výroční členská schůze a připomínáme členům, že je žádoucí hojná účast, neboť letošní rok je rokem volebním a bude se volit nový pracovní výbor KCHBPF. Pak bude následovat Galavečer se slavnostním předáváním klubových titulů a vyhodnocení celoročních soutěží. 

Případné rezervace na ubytování se provádí výhradně přes výbor KCHBPF volejte tel.č. 602 222 316 pro ověření dostupných pokojů. 

 

Těšíme se na Vaši hojnou účast!

 

Přidáno: 3. února 2020                                                                                                                                          

Autor: pověřený předseda

 


SEMINÁŘ Pro ČLENY I NEČLENY

 

 

 

O co jde? Seminář pro zájemce o: „začátky dogdancingu“

Seminář pro zájemce o: „výstavní techniku a junior handling“

Pro koho? Pro každého kdo se chce zdokonalovat se svým bišonkem

Kdy? První lekce Sobota 7. Března 2020 od 13,00 do 16,00 hodin

Pokračovací lekce Sobota 4. Dubna 2020 od 13,00 do 16,00 hodin

Kde? Oskořínek u Nymburka místní pohostinství suchá i mokrá varianta

S kým? Lenka Křížová a Kamila Senohrábková

Jak se přihlásím? PIŠTE SI O INFORMACE NA BICHON-CLUB@SEZNAM.CZ

 

Přidáno: 7. ledna 2020                                                                                                                                          

Autor: pověřený předseda

 


V sekci VÝSTAVY A AKCE 2020 naleznete přehled akcí, které nás v tomto roce čekají. Nejbližšími výstavami je tedy dvojice Klubových výstav během víkendu 6.-7.6.2020 v nově vybrané lokalitě, v Loveckém hotelu Jívák. Součástí akcí je i bonitace. 

Propozice budou zveřejněny v nejbližší možné době.

Těšíme se na Vaši hojnou účast!

 

Přidáno: 3. ledna 2020                                                                                                                                          

Autor: pověřený předseda


Vážení členové,

Klub chovatelů Bichon á poil frisé, z.s. je nyní registrován v klubovém programu laboratoře Genomia. Pro členy KCHBPF to tak přináši, po ověření členství, slevu 10% na genetické testy. Kontakt na genetickou laboratoř Genomia naleznete v záložce Odkazy.

 

Přidáno: 2. ledna 2020                                                                                                                                          

Autor: poradce chovu KCHBPF


Klub Bichon á poil frisé, z.s. přeje všem svým členům a přátelům hodně štěstí do roku 2020, zdraví, lásku, spokojenost, ale také mnoho výstavních a chovatelských úspěchů.

   

 

 

 

 

 

 


 

 

PŘIPOMÍNKA DŮLEŽITÝCH INFORMACÍ Z KONCE ROKU 2019

Vážení členové klubu,

dovolujeme si Vás znovu upozornit na schválený dodatek BONITAČNÍHO ŘÁDU zde ve článku 3 a 5 (změny jsou uvedeny červeně), a to s účinností od data 1.1.2020.  Dochází k úpravě potřebných dokumentů k bonitaci jedinců plemene bišonek. Povinnost testovat nově zařazované jedince do chovu na oční choroby a stav patell u obou pánevních končetin.

Přidáno: 25. prosince 2019                                                                                                                                          

Autor: poradce chovu KCHBPF

 


Klubové soutěže a šampionáty zde můžete přihlašovat nejpozději do data 1. uzávěrky na dvoudenní Klubovou výstavu v termínu 6. a  7. června 2020.

Přidáno: 25. prosince 2019                                                                                                                                           Autor: výstavní referent