DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

Klub chovatelů Bichon a poil frisé   z.s.

 

 

 

ROK 2016

 

 

 

 

 

 

 

 

 

31.12.2016

ČTĚTE  KOMPLETNÍ ZPRAVODAJ 2016 V SEKCI KLUBOVÝ ZPRAVODAJ

 

 

KCHBPF, z.s.  má nové LOGO

obrovský dík patří jeho autorce - paní Sylvě Hrůzové 

která LOGO pro klub předala sponzorským darem

 


31.12.2016

Chystáme AKCI!

Čarodějnice s bišonkem - prodloužený víkend  28.4. - 1.5. 2017       

V chatové osadě Sázava Sedliště   GPS souřadnice : 49°51´57°592" N    14°54´47°819"E

Více informací na: http://www.chatysazava.cz/kontakt/  

Možná i s Klubovou výstavou bez zadávání Klubového vítěze - více info v sekci Klubové akce

 

22.12.2016

Přidán aktualizovaný standard plemene Bichon á poil frisé, naleznete v sekci Hlavní stránka.

 

18.12.2016

Volební schůze

Milí členové současní i budoucí,

dne 17.12.2016 se v Praze - Horních Počernicích, v hotelu Svornost, konala Mimořádná volební členská schůze, která byla pro usnášení neschopnost záhy ukončena. Po 45 minutách byla dle avizovaného postupu v pozvánkách zahájena Náhradní volební členská schůze. Na této již proběhla volba nového výboru klubu členy, kteří se dostavili. Výsledkem je zvolený výbor, který ji připravený aktivně a s nasazením pracovat ve prospěch KCHBPF tak, aby byl chov bišonků přístupný jeho členům a zároveň přitažlivý pro potenciální budoucí členy klubu. Na navazující schůzi výboru byly rozděleny kompetence a úkoly pro nejbližší období. Zápisy ze schůzí jsou k dispozici v samostatné sekci.

Na těchto webových stránkách, které mimo jiné stále procházejí úpravami, se budeme snažit Vás pravidelně informovat o všech aktuálních záležitostech. Zároveň byl spuštěn do provozu profil Klubu chovatelů bichon á poil frisé na Facebooku, i tam budeme rádi za projevený zájem a Vaše příspěvky, nápady, náměty k zamyšlení.

Výbor klubu je velmi pozitivně naladěn, a tak si vzájemně držme palce, ať se KCHBPF a jeho bišonkům báječně daří!

 

27.11.2016

Výzva členům klubu

Máte-li zájem prezentovat své chovatelské stanice, zašlete odkaz na stránky na e-mail bichon-club@seznam.cz

Rovněž můžete prezentovat své chovné psy a feny. Prosím o zaslání Vámi vybrané fotografie jedince včetně průkazu původu ve formátu jpeg. Můžete též přidat odkaz na Váš web, kde se zájemci dozvědí vše, co by je mohlo zajímat.

Dále máte možnost uveřejnit na stránkách KCHBPF inzerát týkající se nabídky/poptávky štěňat, krycích psů a dalšího. Je nutné, aby všechny inzeráty souvisely s chovem bišonků.

 

26.11.2016

Zápis z členské schůze

Dne 26.11.2016 byl na Hlavní stránku - info přidán zápis z členské volební schůze, která se konala téhož dne v Hotelu Svornost v Horních Počernicích.

 

 

 

ROK 2012

§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§

20 LET ČMKU

24.1.2013 HANA.VOSTARKOVA

8.prosince 2012 jsem se za KCHBaPF zúčastnila slavnostního zasedání ČMKU , které se konalo v TOP hotelu Praha při příležitosti oslav 20 let ČMKU. ČMKU byla založena 5.prosince 1992. Důvodem byl rozpad Československa a na něj navazující potřeba nové organizační struktury české kynologie. Zakládajícími členy ČMKU byly: Český kynologický svaz, Českomoravský knologický svaz, Český svaz chovatelů, Českomoravská kynologická jednota, Moravskoslezský kynologický svaz, Svaz Česko-moravsko-slezských záchraných brigád kynologů, Sdružení kynologických klubů.Před nově vzniklou organizací stála celá řada úkolů. Patřila mezi ně tvorba jednotných kymologických předpisů souvisejících s chovem psů a hlavně pak obnova řádného členství  FCI, o které čeští kynologové rozpadem Československa přišli.Základní podmínky FCI byly jasné. Největší důraz byl kladen na odsranění členských subjektů zabývajících se obchodními činnostmi a jedna plemenná kniha.Požadavky byly splněny a v roce 1997 se Česká republoika stala řádným členem FCI. Nejvyšším orgánem ČKU je valná hromada. Od prosince 1992 jich proběhlo jedenáct. Sídlo ČMKU je v Praze 7 Jankovcově ulici. V roce 2012 má ČMKU 85 řádných členů – samostatných právních subjektů a 3 členy asociované. Zastřešeno je 152 chovatelských klubů a široká škála výkonu od pracovního výcviku přes různé sporty, coursing a dostihy až po výcvik lovecký. V rámci ČMKU se ročně pořádá cca 480 výstav psů. Každoročně se pořádá soutěž Šampion šampionů, která je mehzi chovateli velmi oblíbená. FCI pověřilo Českou republiku pořádáním Evropské výstavy psů všech plemen 23. – 26. října 2014. V současné době se v rámci ČMKU chová 276 plemen uznaných FCI a 18 plemen neuznaných. Od roku 1994 bylo zapsáno 662 287 psů a fen. Česká republika je vnímána jako stát s vyspělou kynologií.

Při příležitosti oslavy byly uděleny 28 kynologům, kteří se svou prací nejvíce zasloužili o rozvoj a šíření kynologie u nás i v zahraničí pamětní medaile. Předávání bylo velmi slavnostní, celou akci velmi citlivě moderovala paní Tichá, která o každém vyznamenaném řekla pár slov. Mezi vyznamenanými, které naši vystavovatelé bišonků znají z výstavních kruhů byli mimo jiné paní  Ubrová , paní  Jílková, pan Mojžíš, MVDr Stanko, pan Václavík. Všem patří naše gratulace.